Na mých cestách děsně ráda objevuju restaurace nebo bistra, kde už podle recenzí dobře vaří. Tentokrát jsem se nechala pozvat mými kolegy z Bratislavy do Pivnice Bokovka. Chcete vědět, co mi nejvíc chutnalo? 

V pondělí jsem si odškolila Instagram v hotelu Color a pak už je zbývalo někde zahnat hlad. Kolegové z týmu Martina Mažára, který mě pozval do Bratislavy, vybrali „Piváreň Bokovka“.

Nebudu vám do detailů popisovat průběh naší večeře, nebudu vám popisovat interiéry (fotky zde), raději vám ukážu, co jsem ochutnala.

Předkrm – Zvěřinová paštika

(s kúskami mäsa a hydinovej pečene, domáca nakladaná sladkokyslá červená kapusta, chlieb)

Paštička mi moc chutnala. Nechala na jazyku příjemný aroma a v kombinaci s červeným zelím mi to přišel výborný starter! Jen za 5,90 €


U paštik ještě chvíli zůstaneme, protože na stole přistála ještě jedna variace z jídelního lístku: Domáca nátierka – kombinace tří pomazánek: oškvarková, bryndzová, syrová s avokádom. Opět nechyběl jejich domácí chléb. Škvarková za mě SUPER! Avokáda jsem docela přejezená. A bryndzová? Samozřejmě, že ANO!

Bryndzové halušky – Slovenský národní poklad. A taky že jo!

Halušky miluju a i přesto, že je to poměrně jednoduchý recept, hodně se dá pokazit. V Bokovce ale umí. Oceňuji dobře vypečenou slaninu na větší kostky. Ta kombinace hutných halušek s křupnutím v puse? Jak tomu říkaj ženský z Mimibazaru? Nebíčko v tlamičce?!

Jak u mě obstála Bokovka?

Za mě je to příjemný podnik se super atmosférou. Obsluha je extrémně rychlá , profesionální, vřelá. Takhle si představuju servis v restauraci. Děkuji za příjemně strávený večer v dobré společnosti a příště zase na halušky :))